Acties ter ondersteuning in kader van het Coronavirus

Datum
maandag, 23 maart, 2020 - 10:00

Het zijn barre tijden voor de taxichauffeurs op de opstapmarkt door de Corona crisis. Op welke manier kunnen de taxichauffeurs deze crisis “overleven” en hoe lang gaat deze crisis nog duren?
SBK realiseert zich dat door het wegvallen van de omzet er zeer moeilijke tijden voor de taxichauffeurs zijn aangebroken. SBK maakt zich sterk voor extra nood maatregelen voor zzp-ers in de taxibranche.
Het kabinet komt met een aantal maatregelen die voor zzp-ers gelden. Dat is op zich goed, maar naar onze mening moet er meer gebeuren. Daar maken we ons sterk voor
Wij proberen de taxibranche en in het bijzonder de opstapmarkt onder het noodloket te krijgen waardoor zzp-ers het recht krijgen op de compensatieregeling van €4000,-.
Verder zijn er contacten gelegd met leasemaatschappijen, verzekeraars en BCT fabrikanten om de af te dragen premies uit te stellen of te verminderen.

Begin april 2020 zou elke taxiondernemer met een vergunning van de gemeente Den Bosch volgens planning een factuur krijgen voor de betaling van de afgesproken €20,- per maand per chauffeur. SBK ziet af van deze factuur: dit betekent geen uitstel, maar voor het tweede kwartaal 2020 wordt geen bijdrage van de chauffeurs gevraagd