Taxistandplaatsen Carnaval

Datum
maandag, 18 februari, 2019 - 15:00
taxistandplaats carnaval afbeelding

Ook voor de komende carnaval heeft de gemeente in overleg met de Klankbordgroep weer maatregelen getroffen om de taxi’s te faciliteren. De maatregelen zijn grotendeels hetzelfde als voorgaande jaren. Op bijgaande tekeningen zijn de taxistandplaatsen aangeduid. De gemeente zal ook tijdens carnaval handhaven. Nieuw is dat taxi’s zonder geldig Keurmerk, direct bekeurd kunnen worden. De hoogte van de boete bedraagt € 340,00 -€ 370,00.

Extra maatregelen rond de taxistandplaats Parade

Door de Klankbordgroep is gevraagd om maatregelen om de doorgang en doorstroming van taxi’s op de taxistandplaats e vraag die later is gesteld in het platform met gemeente en SBK om bestuurder die bezoekers van Theater op komen halen doorgestuurd worden richting Choorstraat het volgende:
Op zaterdag 2 maart, zondag 3 maart, maandag 4 maart vindt er in theater aan de Parade het evenement Denderdeur plaats. Dit is voor kinderen en jongeren. start 19.11 tot ca 23.00 uur. De kinderen worden niet zonder begeleiding naar buiten. Ouders moeten hun kinderen in het theater ophalen. We willen samen voorkomen dat de Choorstraat, Parade en Triniteitstraat dichtslibt door ouders die hun kinderen ophalen.
De gemeente neemt in overleg met de Oeteldonksche Club de volgende maatregelen:
1. De Oeteldonksche Club communiceert met ouders dat ze moeten parkeren bij parkeergarage Sint-Jan en niet in omgeving Parade;
2. Er we zetten een verkeerregelaar in die bestuurders van gewone voertuigen (niet zijnde taxi’s) doorstuurt richting Choorstraat/Peperstraat;
3. Stadstoezicht houdt rond 23.00 uur toezicht (tenzij andere prioriteiten inzet elders nodig maakt);
4. Als deze maatregelen niet werken, verplaatsen we de verkeersregelaar met een verkeershek richting kruispunt Hekellaan (hier worden taxi’s toegelaten maar geen overige voertuigen)
5. We geven specifieke informatie aan de ouders via de LED-schermen op de Parade.